Loading...
Werkvoorbereiding2018-07-04T18:08:17+00:00

Met uw idee, concept of opdracht en onze kennis van zaken, ontwerpen wij precies wat u nodig heeft.

computer scherm met code gieterij

In onze gieterij is het belangrijk dat ook dat concepten, prototypes, tekeningen en de planning hiervan tot in de puntjes goed wordt geregeld. De engineers, tekenaars en ontwerpers van Gieterij Neede staan dagelijks voor hun klanten klaar om de werkvoorbereiding voor alle producten te plannen en uit te voeren.

In onze afdeling werkvoorbereiding kunnen wij van een bestaand product of tekening een eindproduct produceren.

Wat wordt er precies bij de werkvoorbereiding gedaan?

In onze afdeling werkvoorbereiding kunnen wij van een bestaand product of tekening een eindproduct produceren. Met behulp van een speciaal tekenprogramma kunnen wij op aanvraag een 3D tekening maken, waar vervolgens een model van gemaakt wordt. Voordat we überhaupt met een productserie beginnen, leveren wij eerst een proefproduct, zodat u zeker weet dat het product aan uw wensen en eisen voldoet. Indien er nog wijzigingen aangebracht moeten worden, zal de werkvoorbereiding dit in orde maken.

Advies bij uw ontwerp of concept

Indien u nog niet precies weet welk type materiaal het beste bij uw te maken product past, kan onze adviseur hierover advies geven. Dit metallurgisch advies geven wij graag voor onze klanten. Bent u er dus nog niet over uit hoe uw product er precies uit moet zien, welke functionaliteiten hierbij nodig zijn of heeft u een concept waar u nog niet zeker over bent of dit ontwikkeld kan worden op de manier zoals u het wilt? 
Vraag ons gerust om advies, want daar zijn wij voor. Wij maken ook een sterkteanalyse van een nieuw te ontwerpen product, om zeker te weten dat het product kan doen waarvoor wij het maken.

Altijd een op maat gemaakt ontwerp als proefproduct

Welke taken voeren onze werkvoorbereiders uit?

Onze werkvoorbereiders zijn verantwoordelijk voor de planning, tekeningen en calculatie van lopende opdrachten. Om alle projecten en processen binnen Gieterij Neede gestructureerd te laten verlopen, speelt onze afdeling Werkvoorbereiding een grote rol in de uitvoering van lopende opdrachten. Het maken van technische tekeningen moet uiteraard zo zorgvuldig mogelijk gebeuren. Onze planners dragen zorgen voor de planning van een opdracht en beoordelen of alle benodigde materialen beschikbaar zijn. Daarnaast wilt u natuurlijk ook weten wat de kosten van uw opdracht zijn, waarbij een calculator op basis van de aangeleverde informatie een begroting en berekening voor u zal maken.

De pluspunten bij onze werkvoorbereiding

Voor u maar ook voor ons is het van belang om zo efficiënt en kostenbesparend mogelijk te werken. In bepaalde gevallen gebruiken wij bestaande modellen die makkelijk kunnen worden omgebouwd naar ons eigen gietsysteem, waardoor de kosten laag kunnen blijven. Indien u dus al een bestaand model van uw product heeft, maar dit graag door ons zou willen laten ontwerpen en afwerken, dan kunt u dit gerust bij ons onderbrengen en rekenen wij hiervoor een scherpe prijs. 

Uw voordelen bij Gieterij Neede zijn dus: 

  • Altijd een op maat gemaakt ontwerp als proefproduct 
  • Altijd de focus op hoge efficiency tegen zo laag mogelijke kosten
  • Meedenkers die graag advies geven over uw idee, concept of ontwerp
  • Zorgvuldige sterkteanalyses en berekening van mechanische eigenschappen
  • Flexibel inspelen op bestaande behoeftes en bijzondere wensen
  • Sterke servicegerichtheid om aan uw vraag te voldoen

Heeft u een opdracht of wilt u meer weten?

Dan kunt u contact met ons opnemen of een offerte aanvragen.
Heeft u advies nodig? Het is dan sneller om ons te bellen en uw vraag aan ons voor te leggen.

Naar contactpagina
Vraag offerte aan