Loading...
Handvormerij2018-07-04T18:32:37+00:00

Onze handvormerij vormt uw product exact zoals u het wilt.

In onze handvormerij kunnen wij handmatig gietstukken produceren tot circa 3000 kilo. Vakmanschap, productiekennis en gedegen ervaring spelen hierbij zeker een rol. Hier ligt de basis van een goed product. Wij stellen hoge eisen aan de gietstukken die in onze handvormerij worden gemaakt en maken gebruik van de modernste technieken.

In de handvormerij wordt gebruikt gemaakt van modellen.

Hoe werkt de handvormerij?

In de handvormerij produceren wij enkele stuks en kleine series gietwerk voor diverse bedrijfssectoren. Dit gebeurt vaak via ingewikkelde vormen of modellen in gietijzer, brons, messing of aluminium. De productie in de handvormerij is arbeidsintensiever dan het productieproces in de machinevormerij. Een voordeel is echter wel dat wij meer complexe gietstukken kunnen produceren. Alle afmetingen zijn in de praktijk mogelijk.

Ingewikkelde vormen gietstukken

In de handvormerij wordt gebruikt gemaakt van modellen. Dit is een negatief van het eindproduct en beschikt over een onder- en bovenkast. Soms bestaan de modellen uit 3 of meer delen, als er complexe vormen gegoten moeten worden. Bij ingewikkelde vormen zullen de vormers met behulp van een tekening zelfstandig het gietsysteem aanbrengen. Zeker als het om grote modellen gaat die niet op een plaat passen. Omdat het in de handvormerij om handmatige procesvorming gaat, zijn grote aantallen niet efficiënt.

Al in een vroeg stadium denken wij mee met onze klanten.

Productieproces optimaliseren

De processen in de handvormerij wordt continu in de gaten gehouden. Aan de hand van de meetresultaten wordt het productieproces waar nodig geoptimaliseerd en bijgestuurd. Met behulp van de H80 kernmachine met hoge capaciteit kunnen we snel achter elkaar meerdere vormen vullen. Hiermee kunnen we de productietijd zo kort mogelijk houden. Wij adviseren en sparren graag met onze klanten over de (on)mogelijkheden binnen het gietproces. Heeft u bijzondere wensen of vragen, leg ze gewoon aan ons voor en wij kijken of wij dit voor u kunnen produceren.

Ontwikkeling van ontwerptekening tot eindproduct

Al in een vroeg stadium denken wij mee met onze klanten. Met behulp van een functionele analyse en onze brede kennis en ervaring, kunnen wij tenslotte het beste bepalen hoe een gewenst gietstuk het beste geproduceerd kan worden. Al tijdens de prototype fase, zullen wij in onze gieterij uw gietstuk steeds verder ontwikkelen. Het voordeel voor u is dat wij gietwerk op maat bieden, waarbij wij vanaf het concept tot eindproduct alles in eigen beheer uitvoeren. Dit scheelt u weer kosten en het is daarbij is het ook veel efficiënter.

Heeft uw product nog meer bewerkingen nodig?

Afhankelijk van uw vraag of behoefte, kunnen wij een totaalpakket aan gietwerk aanbieden, waarbij uw product onder één dak van ontwikkeling tot eindproduct afgewerkt kan worden. Misschien heeft u ook behoefte aan het assembleren van uw product of kunnen we deze in de afwerking draaien en frezen. Naar wens kunnen wij uw product ook gebruiksklaar maken met coating in onze spuiterij.

Heeft u een opdracht of wilt u meer weten?

Dan kunt u contact met ons opnemen of een offerte aanvragen.
Heeft u advies nodig? Het is dan sneller om ons te bellen en uw vraag aan ons voor te leggen.

Naar contactpagina
Vraag offerte aan