Loading...
Draaien frezen2018-07-04T18:03:40+00:00

Wij draaien onze hand er niet voor om uw product tot in de puntjes af te werken.

Met onze moderne machinepark en hoogstaand vakmanschap, kunnen wij met uiterste nauwkeurigheid zowel enkele stuks als productseries draaien en frezen. Met deze verspanende bewerkingen, kunnen wij de vorm van het product ten alle tijde aanpassen, wijzigen en naar uw wens afwerken. Onze gieterij heeft meerdere draai- en freesbanken staan, waardoor er veel capaciteit is om gietonderdelen te bewerken.

Wij kunnen zowel enkele stuks als middelgrote productseries draaien

Wat houdt draaien in?

Een product dat verspaand moet worden, wordt bij het draaien in een klem geplaatst. Deze klem houdt het product goed in een bepaalde stand en draait rond op een hoge snelheid. In de langsrichting en dwarsrichting drukt een beitel vervolgens de spanen van het product af. Op deze manier kan het draaien elke gewenste vorm aan een product geven. Het is hierbij van belang dat de machine goed wordt ingesteld en dat met de juiste beitels op de goede snelheid het draaiproces in werking gaat. De draaiers van Gieterij Neede zijn ervaren en vak gediplomeerde draaiers die het proces van A tot Z onder de knie hebben.

CNC draaien en frezen

In onze gieterij kunnen wij zowel enkele stuks als middelgrote productseries draaien. Hiermee kunnen we elke gewenste vorm aan het product geven met verschillende draai- of freestechnieken. Wij kunnen CNC draaien en frezen in kleine series vanaf 1 stuks.

  • Langs- en dwarsdraaien: zowel vlakken als cilinders
  • Steken: waaronder insteken, kopsteken en afsteken
  • Profieldraaien: waaronder insteken, bogen en radius
  • Conusdraaien: schuine kanten

Naar wens kunnen wij het product na het draaien en frezen ook assembleren

Wat wordt er met frezen precies gedaan?

Met behulp van een frees kan een speciale bewerking op een product worden uitgevoerd. Hierbij zit het product in een klem en beweegt de frees in verschillende posities om de gewenste vorm aan het product te geven. In onze gieterij hebben wij diverse freesbanken, waaronder horizontale, verticale en universele freesbanken. Hiermee kunnen verschillende mechanische bewerkingen worden uitgevoerd, zoals het maken van gaten, eilanden of kamers. Het grote verschil tussen draaien en frezen is dat bij frezen alleen het gereedschap draait en het product zelf stil blijft staan. Wij kunnen de meest complexe vormen frezen, maar ook simpele producten waar een spiebaan of gatenpatroon in moet komen.

Diverse materialen draaien en frezen

Vanzelfsprekend kunnen wij diverse materialen, halffabricaten en eindproducten draaien en frezen. Wij zijn gespecialiseerd in het draaien en frezen van zowel gietijzer, speciaalstaal, snelstaal, rvs, messing, aluminium en brons. U kunt altijd een offerte opvragen om bepaalde onderdelen te laten draaien en/of frezen, ook als dit niet uit onze gieterij komt.

Verdere afwerking van uw product

Naar wens kunnen wij het product na het draaien en frezen ook assembleren . Indien nodig kunnen wij ook coating aanbrengen in onze spuiterij. Omdat wij u graag een totaalpakket aan diensten aanbieden, is het mogelijk om divers constructiewerk aan ons over te dragen, zodat wij diverse onderdelen aan uw product kunnen toevoegen.

Heeft u een opdracht of wilt u meer weten?

Dan kunt u contact met ons opnemen of een offerte aanvragen.
Heeft u advies nodig? Het is dan sneller om ons te bellen en uw vraag aan ons voor te leggen.

Naar contactpagina
Vraag offerte aan