Loading...
Coating2018-06-18T14:58:41+00:00

U wilt toch ook de allerbeste afwerking voor uw product met lange levensduur?

Man aan het werk, coating van onderdeel

Als totaalaanbieder van verschillende diensten en het afwerken van ijzer, staal, messing, brons, rvs of aluminium, kunnen wij ook uw (eind)producten coaten in onze spuiterij. Coaten wordt met name gedaan om een product te beschermen tegen erosie en het garanderen van een lange levensduur. Onze spuiterij maakt dan ook uitstekend werk van het coaten van uw producten. 

Gespecialiseerd in het coaten van diverse ijzer- en metaalsoorten

Wat houdt coating precies in?

Bij coating wordt een mengsel van verschillende stoffen op een product aangebracht. Deze coating bestaat uit pigment, oplosmiddel en bindmiddel. Dit wordt met name gedaan om een product, onderdeel of gereedschap te beschermen en het eindproduct een lange levensduur mee te geven. Deze coating kan zowel op kleine, dunne als extreem dikke materialen en grote objecten toegepast worden. Afhankelijk van de toepassing van uw product, adviseren wij u graag over de juiste nabewerking en spuitspecificaties. 

Het coaten van ferro en non ferro materialen

In de metaalhandel zijn termen als ferro en non-ferromaterialen een begrip. Wij coaten zowel ferro als non-ferro materialen. Gietijzer, staal en alle legeringen op basis van ijzer noemen wij ferrometalen. Legeringen zijn alle metaal mengsels waar verschillende eigenschappen aan toegevoegd zijn. Alle overige metalen die wij bewerken, zoals messing, brons en aluminium worden non-ferromaterialen genoemd.

Voor elke coatingbehandeling van een bepaald materiaal geven wij graag advies, zodat uw product altijd de juiste afwerking krijgt. 

Zowel voor kleine producten als grote onderdelen of eindseries

Coaten doen wij op twee manieren

In onze spuiterij kunnen wij zowel kleine als grote onderdelen coaten. Dit doen wij op twee manieren. De eerste manier is het onderdompelen van een gietstuk in een grote bak met verf. Hierbij wordt gebruik gemaakt van rode en zwarte verf. Beide verfsoorten dienen als grondverf voor een beschermlaag of onderlaag voor de uiteindelijke laklaag. Voor een mooi en egaal resultaat, kunnen we de producten ook spuiten. Hierbij kunnen we zowel de grondverf als de laklagen spuiten. Aan dit proces worden diverse kwaliteitseisen aan de lakdikte gesteld. Onze spuiters kennen al deze eisen, waardoor wij altijd topproducten afleveren die voldoen aan alle kwaliteitseisen.

Het is ook mogelijk om een order voor poedercoaten bij ons neer te leggen. Dit geldt ook voor het verzinken of anodiseren van producten. 

De voordelen van coating bij onze spuiterij

Er is zeker wat voor te zeggen om de coating van uw producten door onze spuiterij te laten verzorgen:

  • Gespecialiseerd in het coaten van diverse ijzer- en metaalsoorten
  • Zowel voor kleine producten als grote onderdelen of eindseries
  • Korte levertijden volgens afspraak
  • Gratis advies bij de voorbehandeling en afwerking van uw product
  • Continu kwaliteitsborging over het eindresultaat
  • Gekwalificeerde spuiters met focus op precisie en nauwkeurigheid
  • Complete afwerking, waardoor uw product direct toepasbaar is

Wat heeft uw product nog meer nodig?

Naar wens kunnen wij divers constructiewerk aan uw product uitvoeren. Waar nodig en wenselijk kunnen wij uw product eerst assembleren of u laat het bij ons draaien of frezen. Gieterij Neede biedt een totaalservice van eerste ontwikkeling tot volledige afwerking van uw halffabricaat of eindproduct. Leg daarom gerust uw vraag of opdracht bij ons neer, zodat wij u hierover kunnen adviseren. 

Heeft u een opdracht of wilt u meer weten?

Dan kunt u contact met ons opnemen of een offerte aanvragen.
Heeft u advies nodig? Het is dan sneller om ons te bellen en uw vraag aan ons voor te leggen.

Naar contactpagina
Vraag offerte aan